Hovězí maso z EKOfarmy Strážný

Hovězí maso je maso z 2 – 3 letých jalovic plemene Charolais a Piemont. Maso má svoji charakteristickou cihlově červenou barvu, kdy její odstín závisí na věku zvířete ( u mladých kusů je maso světlejší), na pohlaví zvířete, plemenné příslušnosti a v neposlední řadě na kvalitě krmiva. Důležitými vlastnostmi dobře skladovaného a vyzrálého masa je jeho šťavnatost a křehkost. U jalovic masných plemen, které chováme, dochází k brzkému ukládání všech typů tuku, což způsobuje tzv. mramorování v řezu masa. Tento vnitrosvalový tuk intenzivně ovlivňuje chuť a šťavnatost masa. Průměrný obsah tuku v jatečně opracovaných půlkách zvířete by se měl pohybovat v rozmezí 5,7 – 6,2 % tuku, libové hovězí maso obsahuje kolem 3 % tuku. Hovězí maso patří mezi biologicky velmi hodnotné a je důležitým zdrojem esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2.

hovezi zadni DSC 4107
Akce
Skladem (3,843 kg)
290 Kč

Maso dělené po svalech z kýty, vyznačuje se jemnou strukturou a libovostí. Jeho nesporná kvalita předurčuje maso k rychlejším druhům úprav jako jsou řízky, plátky na divoko...

hovezi svickova DSC 4216
Rezervovat - připravujeme
700 Kč

Je málo namáhaný sval umístěn podél bederní páteře. Jeho jemnost a křehkost jsou ideální vlastnosti pro rychlou přípravu bifteků a steaků s méně výraznou chutí kvůli absenci...

hovezi orech DSC 4143
Rezervovat - připravujeme
310 Kč

Sval tvaru ořechu umístěný v kýtě zvířete. Jedná se o šťavnatý sval s jemnými vlákny a vysokým podílem barviva, které dodává masu při úpravě tmavší barvu, Výborně se hodí na...

Hovězí roštěná
Rezervovat - připravujeme
350 Kč

Jedná se o jeden z nejkvalitnějších svalů na zvířeti vůbec. Sval je umístěn nahoře kolem páteře. Jemnost a mramorově prorostlá struktura ho předurčuje k rychlejší úpravě a na...

hovezi klizka DSC 4196
Rezervovat - připravujeme
175 Kč

Kližka je vlastně lýtkový sval jak z předních tak i zadních nohou zvířete. Jeho prorostlá struktura dodá pokrmu nezaměnitelnou chuť a výborně se hodí na guláš, omáčky, nebo...

hovezi na gulas DSC 4124
Rezervovat - připravujeme
185 Kč

Ořezové maso jak z předních tak zadních částí zvířete. Je to libové, tzv, nižší maso, které nalezne využití buď na libovější guláše, nebo na mletí do karbanátků a do sekané....

hovezi plec loupana DSC 4173
Rezervovat - připravujeme
200 Kč

Jedná se o přední sval ovládající ramenní kloub, který se vyznačuje jemnými vlákny a mramorovou strukturou. Při úpravě je šťavnaté a měkké. Hodí se zejména na omáčky, ale dělá...

ilustracni foto
Rezervovat - připravujeme
490 Kč

Krájí se z vysokého roštěnce na přilehlém žebru. Pochoutka na gril, která nemá konkurenci. Jedna porce váží cca 0,70 - 1,0 kg. Řežeme na objednávku, termín dodání nejdéle do 14...

hovezi zebra vysoka DSC 4188
Akce
Rezervovat - připravujeme
160 Kč

Nařezaná žebra, která jsou na zvířeti blíže ke hřbetu, proto je na nich velký kus masa, Vynikající jsou na pečení. Váha dodaného masa se může o +/- 20% lišit. Váha...

hovezi na polevku DSC 4181
Akce
Rezervovat - připravujeme
120 Kč

Jsou tzv. nízká žebra, která však nejsou seříznuta a je na nich dostatek masa. Hodí se nejen na polévku, ale třeba i na grilování, nebo rychlé pečení. Váha dodaného masa se...

hovezi harfy DSC 4290
Rezervovat - připravujeme
75 Kč

Jedná se o nařezané kosti z páteře a kosti z kýty. Hodí se na kvalitní vývar, stejně jako žebra. Váha dodaného masa se může o +/- 20% lišit. Váha objednávaného masa je...

hovezi krk DSC 4247
Rezervovat - připravujeme
190 Kč

Vykoštěný krk, jedná se o přední maso vysoké kvality, vyznačující se zejména vysokou šťavnatostí při úpravě. Hodí se na omáčky, guláše, pečení, ale třeba i řízky. Váha...

hovezi falesna svickova DSC 4212
Rezervovat - připravujeme
340 Kč

Jedná se o válcovitý sval v zadní části kýty. Svou jemností a strukturou se výborně hodí na biftečky, steaky nebo řízky. Ze špičky tohoto svalu lze připravit i tatarský biftek...

hovezi pupek DSC 4081
Rezervovat - připravujeme
180 Kč

Je měkká, tukem prorostlá část břicha, která nemá kostní podklad. Jeho specifická jemná mramorová struktura ho předurčuje k úpravě vařením, pečením a jeho jedinečné části i k...

hovezi burger DSC 4299
Skladem (0,002 kg)
180 Kč

Jedná se o hruběji namleté maso s vyšším obsahem tuku pro jeho specifickou chuť a aroma. Maso se vyznačuje vysokou pojivostí, takže nemusíte přidávat žádná pojiva, stačí...

hovezi mlete DSC 4268
Rezervovat - připravujeme
180 Kč

Mleté maso se od burgerového liší hrubostí mletí, kdy se jedná o jemněji namleté maso s nižším obsahem tuku hodící se na karbanátky, sekanou, plněnou zeleninu apod. Váha...

hovezi ossobuco DSC 4098
Rezervovat - připravujeme
200 Kč

Jedná se vlastně o 2 – 2,5 cm plátek hovezí kližky s morkovou kostí, která dodá masu perfektní aroma, výraznou chuť a vysokou šťavnatost. Nejvhodnější úpravou je pečení a...

ilustracni foto
Rezervovat - připravujeme
195 Kč

Ořezové maso jak z předních tak zadních částí zvířete nakrájené na kostky. Je to libové, tzv. nižší maso, které nalezne využití buď na libovější guláše, nebo na mletí do...

ilustracni foto
Rezervovat - připravujeme
325 Kč

Hovězí květová špička je jeden z nejméně namáhaných svalů zvířete vůbec, nacházející se v horní části kýty, což mu zaručuje vysokou křehkost a jemnost. Mírné tukové...

ilustracni foto
Rezervovat - připravujeme
370 Kč

Jedinečný sval z hovězího pupku, který svou strukturou odpovídá vysoce kvalitnímu steakovému masu. Někteří z gurmánů ho řadí mezi nejchutnější steaky vůbec. Váha dodaného...

ilustracni foto
Rezervovat - připravujeme
85 Kč

Hovězí dršťky dodáváme vyprané ve speciálním stroji (pračce), nepředvařené. Váha dodaného masa se může o +/- 20% lišit. Váha objednávaného masa je orientační a bude před...

ilustracni foto
Rezervovat - připravujeme
85 Kč

Hovězí jazyk je výborný uvařit jako ovar a rovnou konzumovat, nebo uvařený ještě obalit v trojobalu a usmažit. Prodáváme pouze celý kus. Váha dodaného masa se může o +/-...

ilustracni foto
200 Kč

Hovězí líčka jsou jeden z nejvíc namáhaných svalů přežvýkavců vůbec, proto jejich příprava si vyžaduje trochu trpělivosti, která se však vyplatí. Je to velice šťavnaté maso...

Hovězí mleté - tatarák
Rezervovat - připravujeme
350 Kč

Mleté maso na tatarák je semleté na velmi jemném sítku zadní maso z kýty a to falešná svíčková a květová špička. Dále není asi potřeba představovat, ochutnejte ...............

24 položek celkem