Jehněčí maso z farmy Strážný
Jehněčí maso je velmi jemné maso hodící se téměř na všechny způsoby kulinářské úpravy. Náš chov je zaměřen na křížence plemen Šumavanky a Texel, což je bez nadsázky nejoblíbenější masné plemeno na světě. Porážíme jehňata ve věku 4 - 6 měsíců.
Maso rozdělujeme na celé části těla, tzn. celou kýtu, plec, krk. Hřbet většinou půlíme a žebra jsou zabalené zhruba po 1 - 2 kg.
Maso dodáváme vakuované, chlazené s kostí, na objednávku Vám však jehněčí vykostíme. Cena masa bez kosti se navyšuje o 100,- kč / kg a zákazník si odváží i kosti.

Jehněčí krk se výborně hodí na pečení a dušení se zeleninou. Váha dodaného masa se může o +/- 20% lišit. Váha objednávaného masa je orientační a bude před dodáním upravena dle...

Jehněčí plec je vynikající na pečení a dušení, kulinářská úprava však uvádí i grilování celé jehněčí plece s kostí. Váha dodaného masa se může o +/- 20% lišit. Váha...

Jehněčí kýta je výborná na pečení a dušení, po vykoštění lze z části kýty udělat i minutky nebo řízky. Váha dodaného masa se může o +/- 20% lišit. Váha...

Jedná se o nejjemnější maso na jehněti vůbec, hodí se na minutky, ale i na pečení a dušení. Váha dodaného masa se může o +/- 20% lišit. Váha objednávaného masa je...